Levene/Skogslunds IF

 

Levene/Skogslunds IF bildades 2001 och är en sammanslagning av St. Levene Idrottsklubb och Skogslunds IF.

En sammanslagning mellan St. Levene IK och Skogslunds IF hade varit på tal några år. ”Över min döda kropp”, förklarade en äldre dam, som hade Skogslunds IF som favoritlag. Damen var en riktig fantast och följde med även på bortamatcherna. Säkert fanns det motstånd även hos det gulsvarta SLIK-lägret. Läget mellan de båda föreningarna var emellanåt infekterat – speciellt vid en spelarövergång som resulterade i ett ettårsfall. 2002 var emellertid sammanslagningen ett faktum. Eftersom Skogslunds IF hade varit ett stabilt Div. V-lag under några år, fick den nya föreningen starta i femman.

Åldersmässigt hade SLIK traditionen på sin sida – å andra sidan hade SIF nått otroliga framgångar i seriesystemet och t.o.m. spelat ett par DM-finaler. Inte förty lyckades SLIK besegra ”storebror” ett av de åren – 1962 – vid en triangelturnering i Håkantorp. SLIK:s turneringsseger där var en stor merit och en motsvarande nesa för SIF.

Den nya föreningen Levene/Skogslund IF i rödsvartrandiga tröjor och svarta byxor fortsatte att vara ett gediget lag i femman. Närmast serieseger var man 2014, då en andraplats nåddes.

2020 degraderades laget till sexan. Två år senare förlorades den avgörande kvalmatchen mot femman. 2023 tog Levene/Skogslund emellertid gruvlig revansch och segrade överlägset i Div. VI Lidköping. 2024 spelar laget i den division det rätteligen hör hemma i.

2008 vann Levene/Skogslund IF sin hittills enda seger i Varaalliansens inomhuscup.

2023 blev även ett annat historiskt år för Levene/Skogslund IF – man breddade nämligen föreningen med en handbollssektion. Ungdomar i trakten fick t.o.m. möjlighet att pröva på seriespel. Den egna hallen Levene Arena var perfekt för ändamålet.

 

Truppen från debutåret 2002