Levene/Skogslunds IF

 

Levene/Skogslund
Levene/Skogslunds IF bildades 2001 och är en sammanslagning av St. Levene Idrottsklubb och Skogslunds IF.

En sammanslagning mellan St. Levene IK och Skogslunds IF hade varit på tal några år. ”Över min döda kropp”, förklarade en äldre dam, som hade Skogslunds IF som favoritlag. Damen var en riktig fantast och följde med även på bortamatcherna. Säkert fanns det motstånd även hos det gulsvarta SLIK-lägret. Läget mellan de båda föreningarna var emellanåt infekterat – speciellt vid en spelarövergång som resulterade i ett ettårsfall. 2002 var emellertid sammanslagningen ett faktum. Eftersom Skogslunds IF hade varit ett stabilt Div. V-lag under några år, fick den nya föreningen starta i femman.

Åldersmässigt hade SLIK traditionen på sin sida – å andra sidan hade SIF nått otroliga framgångar i seriesystemet och t.o.m. spelat ett par DM-finaler. Inte förty lyckades SLIK besegra ”storebror” ett av de åren – 1962 – vid en triangelturnering i Håkantorp. SLIK:s turneringsseger där var en stor merit och en motsvarande nesa för SIF.

Den nya föreningen Levene/Skogslund i rödsvartrandiga tröjor och svarta byxor fortsatte att vara ett gediget lag i femman. Närmast serieseger var man 2014, då en andraplats nåddes.

2008 vann Levene/Skogslund sin hittills enda seger i Varaalliansens inomhuscup.

 

Truppen från debutåret 2002