Träff i Längjum 2005

Träff i Längjumsgården

I den mindre lokalen på Längjumsgårdens övre våning samlades ett mer eller mindre grånat gäng en kulen höstkväll 2005. Deltagarna utgjorde dels representanter för de olika idrottsföreningar som funnits i Längjum. Övriga deltagare kom från Vara Idrottshistoriska Sällskap.
Veteranerna Herbert Andersson och Thorsten Westfeldt hade många minnen att förtälja om från deras aktiva tid i Längjums IS´ fotbollslag på 1940-talet. Inte minst hur primitivt det mesta var. En något yngre deltagare var Längjums skyttekung Lennart ”Garvis” Karlsson.
Herbert Andersson var f.ö. förste lagledare till det sedermera framgångsrika pojklaget, som tog tre raka seriesegrar 1953-55. Lars Ljungdahl representerade den unika kullen vid träffen.

Helge Svantesson, Thorsten Westfeldt, Bengt Andersson, Vidar Johansson samt Carl-Owe Johansson representerade de aktiva i Längjums Bordtennisklubb. Helge hade gått tränarutbildning på Bosön i Stockholm och lärde upp åtskilliga yngre spelare i LBTK, som under 1950-talet och början av 60-talet var ganska livlig med fyra seniorlag, pojklag och t.o.m. damlag ett år.
Representanter för Längjums Skytteförening var två ”Larsar”: Karlsson och Jonsson. Den sistnämnde är även aktiv i Längjums Gymnastikförening – den enda av bygdens föreningar som fortfarande är aktiv.

Som vanligt vid dylika träffar infann sig en gemytlig atmosfär med mängder av minnen. Diplomen på lokalens väggar minner om fornstora aktiviteter.