Södra Kedum – Profiler

Anders Larsson

Anders Larsson är en av Arentorp SKs bästa spelare genom tiderna. En spelskicklig strateg, som värvades av GAIS 1990 men platsade aldrig i A-laget och därmed blev det inte heller några allsvenska matcher. I Arentorp spelade han div III-fotboll och var med och kvalade till div II 1993. Spelade även en period för Vara SK.

.

Joakim Granath

Joakim Granath från Arentorp spelade 1989 sex allsvenska matcher för GAIS. Därefter avslutades karriären i Gunnilse IS.

.

Kenneth Eriksson

Kenneth Eriksson från Arentorps SK spelade 1975 1 pojklandskamp och är där med en av bara fyra landslagsmän i fotboll från Vara Kommun.

 

Kurt Gustafsson

Kurt Gustafsson, Helås. Kurt Gustafsson var målvakt i Helås IF. Gick sedan över till grannen Arentorps SK. Därifrån värvades Kurt till Sandvikens AIK i Div. II 1965. Debutsäsongen blev sensationell. Kurt Gustafsson blev ordinarie målvakt och SAIK hamnade på andra plats i norrtvåan endast två poäng från kvalplats och Kurt imponerade i målet. Nästa säsong blev laget också tvåa. Kurt Gustafsson deltog som målvakt i premiärmatchen för Varaalliansen 1964 (då representerande ASK), men var utlånad från SAIK vid en senare alliansmatch.

Martin Andersson

Martin Andersson (född 1981) är kanske Vara Kommuns mest meriterade fotbollsspelare.

Han fostrades i Arentorps SK men värvades redan 1997 av IF Elfsborg som han sedan dess har varit trogen. 2000 gjorde han allsvenk debut och är nu en av dess mest rutinerade spelare och är numera lagkapten.

Martin är egentligen mittback men har ibland även fått agera högerback.

Svensk mästare 2006 och 2012 med IF Elfsborg.

Svenska Cupen-mästare 2001 och 2003.

Svenska Super Cupen-mästare 2007.

Landskamper: 10 U21 (år 2000-2004), 10 J, 34 pojk (svenskt pojklandskamps rekord!).

Några A-landskamper har det än så länge inte blivit men han var uttagen till en januariturnering med A-landslaget 2001 men tvingades lämna återbud p g a skada.

198 allsvenska matcher och 4 mål har det blivit fram t o m 2011.

Efter att inte ha spelat en enda allsvensk match under två år meddelade Martin 2013 att han lägger skorna på hyllan. Andra uppdrag inom IF Elfsborg väntade istället i form av en kanslitjänst.

Rolf Johansson

Rolf Johansson var en framstående fotbollsspelare i Arentorps SK. Yrkesmässigt gick flytten till Lidköping, där IF Heimer blev ny klubbadress. Sedan fortsatte färden såväl yrkes- som fotbollsmässigt till Tidaholm, med Div. II-spel i Tidaholms GIF sim framgång. Rolf har även varit framgångsrik bordtennisspelare, med SM-tecken i veteranklasser på meritlistan. Klubbadress har där varit IFK Lidköping.