Vedums Bordtennisklubb

 

Vedums Bordtennisklubb.

På grund av tyngande ekonomi tvingades Vedums AIS minska sin verksamhet i 1960-talets början. Därför bildades en separat bordtennisklubb 1960. Den drivande kraften var Harry Lundell, som höll i trådarna. Problemet i Vedum var främst spelplats. Under 1950-talet höll man till i Hemvärnsgården, men den revs. Därefter blev andra våning över kaféet vid mejeriet tillhåll för bordtennisen. Några år spelade man i S. Lundby bygdegård. Så småningom hamnade man i en källarlokal till den nya skolan. Det kom att bli den permanenta platsen för lång tid, om man inte utnyttjade gymnastiksalen vid större tävlingar som t.ex. Laskemästerskapet. Om spelplatserna var ombytliga så kan man inte säga det om A-lagets spelare – de var närmast permanenta. Leif Andersson, John Sandberg och Arne Johansson var alla rutinerade och ungdomen Hans-Åke Sjökvist (systerson till Arne) tillhör numera inventarierna.

1984 förstärktes ”det gamla gardet” med likasinnade veteraner från Tumlebergs BTK, som lade ned sin verksamhet.

1995 tillkom ytterligare ett samgåendeprojekt. En sammanslagning med Vara SK:s bordtennissektion blev ett faktum, efter att Vara vunnit Div. IV. Vedums BTK fick då bli farmarlag. Det kombinerade Vara/Vedumlaget höll på att gå rakt igenom trean – kvalet missades med en ynka poäng. Sammanslagningen höll i tre säsonger. För VBTK blev det dock bara ytterligare in säsong.

År 2000 återgick bordtennis som en sektion i VAIS och omnämns på annan plats. Bordtennisklubben i Vedum kan således beskrivas som en 40-årig parentes.