Öttum/Vångabygdens Stallklubb

Öttum/Vångabygdens Stallklubb. Bildad 1986. Kent Nilsson var förste ordförande. Med i klubben från början var Ann-Sofie Lundgren, som senare tog över ordförandeposten. De första 10 åren hade man sin hemvist i Prästgården, N. Vånga, med ridlektioner och tävlingar. Senare flyttades verksamheten till Jungatorp. Dottern på gården, Christina Svensson, skötte nämligen klubbens träningsaktiviteter. Genom åren har vissa punkter varit stående på programmet: Bastönaritt – långritt i Vångaskogarna med korvgrillning. Hubertusjakt i Vånganaturen, sommar- och hösttävlingar i hopp och dressyr upp till LA-nivå, blåbärshoppning för de oerfarna hästarna och ryttarna, ridläger på Skålltorp, träningar i hopp och dressyr, teorilektioner m.m.

Att klubbens medlemmar studerat teori märktes vid frågesporttävlingarna ”Vi i stallet” – en återkommande tävling för ridklubbar från hela Skaraborg. Två år tog nämligen Öttum/Vångatjejerna hem segern. En prissumma på 2 500:- kr. per gång kom väl till pass i verksamheten.

I oktober 1996 firade Stallklubben 10-årsjubileum i Oltorp med tipspromenad (frågorna handlade naturligtvis om hästar) och ponnyridning för barnen.

Trots livlig verksamhet, bl.a. med en speciell PR-dag Kristi Himmelfärdsdag 1998, falnade intresset för Stallklubben så småningom. Avvecklingen skedde i början av 2000-talet.